Hundforum :)

Nose work och valpkursande går fn som smör i solsken! Det är så himla kul detta med Nose Work och hade jag ännu mer tid så skulle jag absolut satsa på att träna Cobra till en tävlings hund i Nose Work. Hon älskar detta liksom alla mina kursare.
Nose Work!
Nos arbete, det roligaste som finns!
 
Hundforum :) mitt jobb sedan 15 år. Det är fortfarande lika inspirerande att träffa nya två-och fyrbenta ansikten varje vecka. När man sedan får bestämma själv vad som är roligast i kursväg blir det ju ännu bättre. 
Valpkurs,Vardags lydnad/Slyngelkurs,Jaktlydnad,Apporteringskurs,Dirigeringskurs,Med sikte på NKL/ÖKL,Nose Work Basic/Forts.och Spårkurs är det jag vill hålla kurs i och tror jag kan ge ganska mycket av mina  egna erfarenheter till. Det är genom mina kursare jag lyckats bli bättre och bättre att förstå mig på de där fina små hundarna och vad de har på sina insidor. Sen har vi oftast väldigt roligt!
Nedan en fin gruppbild tagen av Annelie Karlsson "Hundpromenad gänget" januari 2016
 
 
Lilla goa MYRRA, min bästa medhjälpare i störningstränings kursen :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trotsar naturen

nu har Ina fått flytta till Ancki och Bosse för att inte behöva dra igång Cobras löp för tidigt.
det är så konstigt lugnt här utan Ina....😍
På onsdag flyttat hon till Tomas och Mija där hon får var någr veckor. Sen tillbaka till Ancki och Bosse som hon tydligen redan charmat...
tusen tack alla ni som hjälper oss !!'
tack för det fina kortet Ancki hon blir mer och mer lik son far!

2015 - en resumé

Ett år innehåller så mycket och det är verkligen svårt att värdera vad som betytt mest. Så jag skriver och sätter in bilder som får hjärtat att minnas.Minnen som gjort gott ända in i själen.
 
MARKUS är snart 14 år !
Jag hoppas att han ska ha stannat i växten varje vecka men himmel det går så fort. Nya kläder varje månad och skor ska vi inte tala om.
43!!!
Markus är lika fysisk som han alltid varit. Dvs i skolan betyder slöjd,gympa och matte fortfarande mest. Resten är ganska jobbigt. Så vi hjälps åt med läxorna både jag och en snäll kär granne på 75 år. Tror att Bosse och hans fru tycker det är ganska kul när Markus kommer över en gång i veckan för lite matte läsning. Det blir ju lite fika också, så klart :))) Markus har vuxit in i sin judo träning på ett fint sätt och har genom sin skickliga tränare kommit iväg på flera tävlingar i  bl.a.Stockholm,Jönköping och Halmstad.
Det är skönt att han har detta intresse och verkligen bra att han tränar kroppen och inte bra knoppen framför spel,film och tv.
Markus och jag fick äntligen en riktigt lång semester tillsammans på Åland på vårt älskande Solklinten. Där solar,badar,promenerar,cyklar och bara VAR vi i 16 dagar!!! Där hittar vi tillbaka till varandra och lagar det som ev gått snett utan att eg behöva prata så mycket om det.Naturen och stillheten gör att allt blir så bra där på Solklinten!

 
Favvo hunden Baccus! Två gosiga busiga killar.
Sista dagen av en underbar semester med Markus och doggarna.
Hemma i Skäggestad har det också hänt en del i år
Moster Gulle på besök, så fint!
 2:a USA mostern,Carline pratar hemlisar på studsmattan :)
 
WOKI !
konditor är också ett möjligt framtida yrke...
Men mest av allt har mamma och Markus relation varit ganska tjatig så här när man är tonåring och allting börjar hända,bara så där... SÅ...
 
 
Hundarna då? Jo de är så duktiga. Det brukar jag ju skryta om på FB. Usch det ska bli slut på skryt detta år! Vem vet det kanske inte blir några framgånga 2016!
Bäst att passa på att dokumenter 2015 :)))
 
Vassruggens Vade Brand fick sitt championat som räddningshund. Älskade myoneandonly Odin!!! Trogen,Ärlig,Underbar,Stark,Snabb och alltid arbetssugen. Precis som jag vill att en hund ska vara:)
Whispering Oaks Longrunner nådde nästan vårt mål till Ekl (det fattas en etta) samt gk KKL. Duktiga Baccus!
Mamma hunden no 2,Glad, Solidarisk(om nu en hund kan var det)Väldigt Snabb,Berest(fick flyga till Ungern för A-provs träning!!!).
Gundog´s Choice Cobra.Har verkligen uppfyllt sin plats här på jorden då hon återigen blivit mamma till 8 härliga valpar i Ullas F-kull! Min apportör på andjakterna:) Speciella, Goa, Tokiga lilla Cobra! En cool tjej med canadensisk touch!
TQ´s Minninnewah´s Ina fick sitt 1:a pris NKL på GRK´s KM.Hon har varit med som eftersökshund på en del jakter och även fått apportera fasan. Så nu börjar resan på riktigt när man precis fyll 2 år. Söta,Kloka,Duktiga,Snabblärda lilla Ina. En riktig engelsk prinsessa!
Det är svårt att ha så många tävlings hundar och samtidigt ha egen firma och var ensam mamma...
Men mottot för min hundträning 2016 ska vara  "A little bit to everyone every day" :)
Jag är tacksam över att jag för 8 år sedan hittade rätt och hem till kennel Vassruggen där jag fick min allra bästa hund någonsin. Det ska bli roligt att förhoppningsvis i år kunna börja min uppfödning som ska gå i Vassruggens tecken! Jag är tacksam för den förtroliga vänskap jag fått tillsammans med dig Ulla Frisk. Du är en klok,rättvis och godhjärtad kvinna.
 
Jag är tacksam över att få var mamma till Markus!
 
 
Jag är tacksam att än så länge få var frisk och kunna leva på min mini farm med härliga fält där jag kan träna mina och andras hundar.Här kan jag sitta i min trädgård(när jag får tid;) och filosofera under varma sommarkvällar.
Jag är tacksam att få ha vänner som har hjälpt mig på alla tänkbara sätt då jag behövt åka iväg på resor,träningar och RI-helger.
Jag önskar ingenting annat än att så många människor som möjligt kan få hjälp att bota sin hemska cancer,att människor ska förstå varandra bättre och därmed kunna leva sida vid sida,att vi blir mer uppmärksamma på vad vår planet behöver för att inte förstöras helt och hållet, att vi är rädda om varandra och vårdar våra relationer.
Ingenting är varken gratis eller självklart!
Kram alla vänner!
Jag hoppas vi ses snart:)
-och till vi ses igen, må Gud omsluta dig i sin hand.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0